Site icon Upokojen.si

Bučkini polpeti

Bučkini polpeti so povsem enostavni za pripravo. Ljubiteljem bučk in zelenjavnih jedi bodo zagotovo všeč. Bučke vsebujejo zelo veliko vitaminov (C, B  in E) in mineralov. Vsebujejo tudi lutein, ki je koristen za naše oči in pa fosfor, kalij, magnezij, kalcij, mangan. Koliko dobrega v eni sami zelenjavi, kajne? Zavihajmo rokave in pripravimo okusno, brezmesno kosilo.

Sestavine za pripravo bučkinih polpetov:

(za 3-4 osebe, kot glavna jed )

Postopek priprave bučkinih polpetov

Bučke operemo in jim odrežemo oba konca. Nato bučke naribamo in jih posolimo. Pustimo jih stati 20-30 minut, da bučke spustijo vodo. Nato bučke dobro ožamemo.

Na ožete bučke damo jajca, moko, drobtine in vse začimbe. S čistimi rokami vse sestavine dobro premešano skupaj v enotno zmes.

V ponvi segrejemo malo maščobe (jaz uporabim kokosovo mast). Nato pa s pomočjo jedilne žlice zajemamo maso za bučkine polpete in jo dajemo v ponev, kjer oblikujemo polpete. Bučkine polpete popečemo najprej z ene strani, nato jih obrnemo in popečemo še z druge strani.

Ko so zlato rjavo zapečeni, so bučkini polpeti pečeni. Odlagamo jih na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, ki bodo popivnale morebitno odvečno maščobo. Bučkine polpete postrežemo kot samostojno brezmesno kosilo skupaj z vašo najljubšo solato.

Pa dober tek!

Exit mobile version