Site icon Upokojen.si

Sok iz grozdja

Brajde še vedno krasijo marsikatero slovensko dvorišče. In če imate grozdja preveč, zakaj bi propadal, ko pa lahko enostavno naredite sok.

SESTAVINE

POSTOPEK

Grozde odstranimo od peclja. Na 3 kg grozdnih jagod damo 3 litre vode in kuhamo od 20 do 25 minut. Nato damo grozdne jagode v multipraktik in jih zmeljemo. Zmleto nato precedimo skozi cedilo.

V drugi posodi zavremo 6 litrov vode, 1 kg sladkorja in 2 dag citronke. Ko to zavre (sladkor in citronka se raztopita), malo ohladimo in dodamo sok, katerega smo prej precedili skozi cedilo.

Vse skupaj segrejemo na 90 stopinj in ustekleničimo.

OPOMBA:

Steklenice so 0,75l. Predlog je, da se polni v prej segrete steklenice, ki se jih pokrije, da se počasi ohladijo.

Exit mobile version