Site icon Upokojen.si

Špinača

Špinača, pravijo ji tudi kraljica zelenjave, je res zdava! Vsebuje izmed vse zelenjave največ flavonoidov in karetonoidov. Poleg tega vsebuje tudi vitamine (predvsem vitamine A, E, K in B), minerale, mikroelemente, mangan, jod, cink, selen in kalij. Špinačni listi vsebujejo tudi železo, vendar ga naše telo absorbira v zelo majhnih količinah.

SESTAVINE

Na malo maščobe damo 2 žlici moke, ter dva nasekljana stroka česna.

Počakamo, da se prepraži, vendar ne do temnega.

Na prepraženo moko in česen damo špinačo ali blitvo ter nekaj časa med mešanjem dušimo.

Zalijemo s pol vode in pol mleka.

Dodamo poper, jušno kocko, malo naribanega muškatnega oreščka, solimo po potrebi.

To kuhamo cca 15 min. Na koncu v špinačo vmešamo še eno žlico kisle smetane.

In to je to. Ocvrite še jajce na oko…in ga položite na špinačo. Skupaj s pirejem bo jed odlična!

Dober tek!

Exit mobile version