Site icon Upokojen.si

Tortilje z zelenjavo in piščancem

BeFunky sample 3 1

Zdaj, ko imamo doma toliko zeljenjave, je tortilja z zelenjavo in piščancem res dobra ideja za kosilo. Tortilje lahko kupite v trgovini. Lahko pa jih naredite tudi sami, ni prav nič zahtevno.

SESTAVINE ZA TORTILJO

PRIPRAVA TORTILJE

V globlji posodi zmešamo moko in kvas. Nato dodamo še sol in z rokami vmešamo maslo. Mešamo dokler se zmes ne začne drobiti. Postopoma dodajmo mlačno vodo in zamesimo rahlo testo. Testo dobro pregnetemo in pustimo počivati 30 min v pokriti skledi. Rahlo vzhajano  testo razrežemo na 8 enakih delov, jih oblikujemo v kroglice ter razvaljamo v poljubno velike tortilje. Spečemo jih v posodi z debelim dnom (ali v teflonski posodi) brez olja. Vsako tortiljo pečemo posebej, 2 minuti na vsaki strani.

SESTAVINE ZA NADEV

PRIPRAVA NADEVA

korak 1

Čebulo olupimo in na drobno narežemo. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Papriki in bučko operemo ter papriko narežemo na trakove bučko pa na kockice. Peteršilj in baziliko operemo in drobno nasekljamo. Piščančje prsi narežemo na manjše kose.

korak 2

Nasekljano čebulo v globlji ponvi na rahlo prepražimo na olju (2-3 min.). Dodamo na kose narezano piščančje meso, kurkumo, česen, feferone, sol in poper ter vse skupaj pražimo 5-7 min. Ko je meso omehčano dodamo še narezano papriko, bučke ter baziliko in vse skupaj pokrito dušimo še naslednjih 10 min, da se vse skupaj omehča.

korak 3

Pripravimo jogurtov nadev tako da jogurt zmešamo z drobno nasekljanim peteršiljem in česnom v prahu.

Pečene tortilije nadevamo z eno žlico jogurtovega nadeva in pripravljeno maso iz mesa in zelenjave.

Postrežemo toplo.

Exit mobile version