Moje finance

Brezplačne avtobusne vozovnice

DOBRA NOVICA: Upokojenci, invalidi, vojni veterani in starejši od 65 let, ki imate brezplačno vozovnico za javni promet na območju Slovenije, boste mestni promet lahko odslej brezplačno uporabljali tudi v Kranju, na Jesenicah, v Kopru, Celju, Krškem in v Novem mestu.

IJPP 01

Kako? Pravico uveljavljate s kartico IJPP (integrirani javni potniški promet). Tistim, ki že imate rdečo kartico oziroma kartico IJPP in vozovnico za območje Slovenije, se bo nova vozovnica za mestni promet zapisala na kartico samodejno ob prvi vožnji z medkrajevnim prevozom ali mestnim prevozom. Za zanesljiv zapis zadržite kartico na terminalu od tri do pet sekund.

Vozovnica IJPP vam sicer zagotavlja brezplačne prevoze tudi drugje, npr. z vlakom.

Vožnje brezplačne, enkraten znesek za kartico je tri evre

Upravičenci, ki doslej še niste uveljavljali pravice do vozovnice za območje Slovenije, lahko oddate vlogo za brezplačno vozovnico ( KLIK TU) na enem od prodajnih mest (KLIK TU). In tako boste dobili kartico in vozovnici za območje Slovenije in za vključene mestne prevoze. Cena rdeče kartice IJPP sicer znaša tri evre.

kLemen Razinger Alpetour dan 1 low res 4395

V Ljubljani in Mariboru že od lani, od letos pa torej še v Celju, na Jesenicah, v Kranju, Kopru, Kršem in Novem mestu. V Velenju pa je prevoz za upokojence že bil brezplačen.

Udobno vožnjo vsem!

Prikaži Več

Podobni članki

Preglej tudi
Close
Back to top button