Hladna juha iz lubenice
- 600 g lubenice
- 2 rumeni papriki
- 2 sveži kumari
- 4 vejic timijana
Lubenico narežemo na manjše kose, iz katerih skrbno izločimo peške (pomagamo si lahko z noževo konico). Lubenično meso odrežemo od trde lupine in ga narežemo na manjše koščke, ki jih damo v multipraktik in zmeljemo v gost pire. Kumari temeljito operemo, olupimo in po dolžini prerežemo na pol. Z žličko odstranimo semena, nato pa kumare narežemo na manjše koščke. Papriki operemo, očistimo in odstranimo semena, nato pa tudi njih narežemo na manjše koščke.
Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v katero damo lubeničin pire in koščke kumare ter paprike. Na majhnem ognju naj juha vre približno 17 minut, nato pa kozico odstavimo in vsebino prelijemo v večjo skledo.
Juho za najmanj pol ure postavimo v hladilnik, medtem pa dobro operemo in osušimo vejice timijana. Ko bo juha ohlajena pa…dober tek!