PratikaRecept dneva

Hladna juha iz lubenice

BeFunky photo 7 1
  • 600 g lubenice
  • 2 rumeni papriki
  • 2 sveži kumari
  • 4 vejic timijana

Lubenico narežemo na manjše kose, iz katerih skrbno izločimo peške (pomagamo si lahko z noževo konico). Lubenično meso odrežemo od trde lupine in ga narežemo na manjše koščke, ki jih damo v multipraktik in zmeljemo v gost pire. Kumari temeljito operemo, olupimo in po dolžini prerežemo na pol. Z žličko odstranimo semena, nato pa kumare narežemo na manjše koščke. Papriki operemo, očistimo in odstranimo semena, nato pa tudi njih narežemo na manjše koščke.

Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v katero damo lubeničin pire in koščke kumare ter paprike. Na majhnem ognju naj juha vre približno 17 minut, nato pa kozico odstavimo in vsebino prelijemo v večjo skledo.

Juho za najmanj pol ure postavimo v hladilnik, medtem pa dobro operemo in osušimo vejice timijana. Ko bo juha ohlajena pa…dober tek!

Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button