Recept dneva

Rezanci v bučni omaki

Vsaka buča je rahlo drugačna, zato priporočava, da vsekakor spremljamo napredek med peko. Recept je spisan za bučo hokaido, ki je sama po sebi precej mehka, pa tudi lupina je užitna, kar ne velja za druge buče. Lahko pa seveda vsako olupimo, razrežemo in spečemo v rezinah ali koščkih. Tako bo pečena hitreje, vendar je opisani način zelo priročen, saj imamo tako manj dela. Česar ne priporočava za bučni pire, je kuhanje v vodi, saj bo buča postala preveč vodena, s peko pa se bo odvečna voda sama

Sestavine

– 250 gramov rezancev, žlica rastlinske margarine
– 3 žlice drobtin, žlica olja, sol, poper po okusu
– 3 stroki česna, lonček bučnega pireja
– lonček nesladkanega rastlinskega mleka
– muškatni orešček, dimljena paprika, peteršilj
– po želji: veganski kremni sirček ali parmezan

Priprava

1. Rezance skuhamo v osoljeni vodi, al dente. Lonček vode od kuhanja prihranimo in rezance odcedimo.

2. V ponvi raztopimo žlico margarine in na njej popražimo 3 žlice drobtin, da potemnijo in postanejo hrustljave.

3. V posodi na žlici olja prepražimo 3 sesekljane stroke česna, dodamo lonček bučnega pireja in lonček neslad­kanega rastlinskega mleka. Po okusu dodamo sol, poper, muškatni orešček in dimljeno papriko in vse skupaj pokuhamo, da dobimo gosto omako. Po želji lahko dodamo še žlico veganskega kremnega sirčka ali parmezana.

4. Ko se omaka pokuha, stresemo vanjo rezance in po potrebi prilijemo še malo vode, v kateri so se kuhali. Tako se bo omaka lepo prijela na rezance.

5. Postrežemo z žlico popraženih drobtin in malo sesekljanega peteršilja.

Namig: Kako porabiti obilje buč? Bučo prerežemo na pol, odstranimo semena in približno uro pečemo v pečici na 180 stopinjah, da se zmehča in lupina potemni. Nato lupino preprosto potegnemo z mesa, to pa s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire.
Odprtakuhinja bucni rezanci
Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button