Recept dneva

  • SESTAVINE:
  • 500 g srednje velikih mladih bučk
  • 0,75 žličke soli
  • 75 g moke
  • 40 g parmezana
  • 3 šalotke (mlada čebulica)
  • 2 jajci
  • 0,25 šopka svežega peteršilja
  • muškatni orešček in poper (po okusu)
  • maslo ali olje za peko
download 3

Priprava:

Bučke očistimo, operemo in naribamo. Stresemo jih na cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut. 

Šalotko olupimo in jo drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem posteklenimo šalotko. Parmezan drobno naribamo, peteršilj pa oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo. 

Nasoljene bučke z rokami dobro ožamemo in stresemo v skledo. Dodamo preostale sestavine in vse skupaj s kuhalnico dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.

Ponev dobro segrejemo in jo rahlo namastimo z maslom ali oljem. Vanjo z žlico polagamo kupčke mase in jih s hrbtno stranjo žlice nekoliko potlačimo, da dobimo približno 0,5 cm debele polpete, ki jih zlato rjavo zlato rjavo zapečemo na obeh straneh. Pečene polpete preložimo na ogret krožnik in pokrijemo, da ostanejo tople. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase. Polpete postrežemo tople ali hladne. 

IDEJA ZA OMAKO:

  • 1 navaden jogurt
  • velika žlica kisle smetane
  • žlica majoneze
  • drobnjak

Pomešate in imate omako za namakanje polpetov

Pa dober tek!

Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button