Špageti z omako iz feferonov
Ker so naši vrtovi zdaj polni domače paprike, paradižnika in feferonov… ideja za dobro kosilo. Dober tek!
Sestavine
3 kosi | Feferon – nepekoč |
2 kosa | Čebula |
1 kos | Česen |
1 ščepec | Sol |
1 kos | Bučke |
2 kosa | Paradižnik – svež |
1 kos | Paprika |
3 žlice | Olje – olivno |
150g | Koruza – pločevinka |
2 žlici | Paradižnik – mezga |
5 žlic | Vino – belo |
1 ščepec | Poper |
Origano | |
250g | Špageti |
Parmezan |
Priprava
Feferone operemo in podolžno prerežemo. Odstranimo semenje in zelo na drobno narežemo.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan česen potrosimo s soljo in stremo.
Bučko operemo in s strgalnikom narežemo na lističe. Paradižnika olupimo in narežemo na kocke, prav tako papriko.
V ponvi segrejemo olje in na njem steklasto prepražimo čebulo. Primešamo narezano zelenjavo, strt česen ter odcejeno koruzo.
Zelenjavno mešanico pražimo 5 minut. Paradižnikovo mezgo skupaj z vinom prilijemo k zelenjavi. Pustimo, da prevre, nato omako začinimo s poprom in s ščepcem origana. Solimo po okusu.
Med tem skuhamo špagete v osoljenem kropu. Odcedimo jih in prelijemo z omako ter potresemo z naribanim parmezanom.