Recept dneva

Ameriške palačinke

V primerjavi z našimi palačinkami, so ameriške palačinke majhne, debele in puhaste. Privoščimo si jih lahko za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo, za še večji užitek pa jih postrežemo s svežim sadjem in različnimi sladkimi prelivi.

SESTAVINE:

140 g bele moke

1 žlička pecilnega praška

0,5 žličke soli

2 žlici sladkorja

150 ml mleka

2 jajci

30 g masla

maslo, olje ali kokosova maščoba za peko palačink

PRIPRAVA:

Najprej na štedilniku počasi razpustimo maslo.

V večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in rjavi sladkor. V manjši skledi razžvrkljamo jajci z mlekom, nato pa vmešamo ohlajeno stopljeno maslo. Jajčno mešanico vlijemo v skledo s suhimi sestavinami in sestavine z metlico dobro premešamo, da dobimo enotno testo. In brez skrbi, grudice so tu dovoljene!

Ko ameriške palačinke pečemo, ponev najprej dobro segrejemo in namastimo z malo olja, kokosove maščobe ali koščkom masla. Na segreto ponev s pomočjo zajemalke vlijemo približno 60 mililitrov testa, ki pa ga ne razlijemo po ponvi, temveč oblikujemo v manjšo in debelejšo palačinko (premer palačinke je med 10 in 12 cm). Palačinko pečemo na srednjem ognju in ko se na spodnji strani lepo zlato rjavo zapeče, na zgornji strani pa se pojavijo drobni mehurčki, jo z lopatko previdno obrnemo in spečemo še na drugi strani.

Če imamo večjo ponev, lahko v njej hkrati pečeno 2-3 palačinke. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. 

Pečene palačinke zložimo na krožnik in postrežemo s svežim ali pečenim sadjem, različnimi sadnimi, sladkimi ali čokoladnimi prelivi ter marmeladami in džemi.

Pa dober tek!

fluffyamericanpancak 74828 16x9
Prikaži Več

Podobni članki

Preglej tudi
Close
Back to top button