Recept dneva
Bučni polpeti
Sestavine
- 5 majhnih bučk (810 g) naribanih bučk
- 3 jajca
- 250 g nadrobljenega sira feta ali pa parmezan
- 120 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- šopek nasekljane mete in peteršilja
- sol in poper
- oljčno olje
Priprava
1. Iz bučk odtisnemo odvečno tekočino. Bučke rahlo nasolite, malce počakajte, nato pa jih odtisnite še z dlanmi.
2. V posodi zmešamo vse sestavine: najprej bučke, jajca, feto in zelišča, nato pa še moko s pecilnim, sol in poper.
3. Segrejemo ponev in dodamo malce oljčnega olja. Za en polpet bo dovolj ena žlica mase, ki jo krožno razporedimo po ponvi in na vsaki strani pečemo dve do tri minute.
PRIPOROČILO:
Polpete lahko postrežete z omako iz navadnega jogurta z žlico majenoze in sesekljan drobnjak. Odlično paše poleg!
