Recept dneva

Sataraš

Poletja si brez sataraša skorajda ne znamo predstavljati. Jed je hitro pripravljena in hkrati predstavlja tudi odličen način, da se rešimo viška zelenjave na vrtu. Originalno naj bi se sataraš delal zgolj iz zelenjave in postregel s kruhom, najbolj priljubljen pa je zagotovo tisti z dodatkom jajc. 

SESTAVINE:

  • 4 žlice olja 
  • 1 velika čebula
  • 3 paprike (zelene ali rumene)
  • 4 paradižniki
  • 4j ajca
  • sol in sveže mleti poper
  • nekaj vejic svežega peteršilja

POSTOPEK:

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo olje, na katerem čebulo pražimo tako dolgo, da zarumeni. 

Papriko in paradižnike operemo, očistimo in zrežemo na majhne koščke. Narezano zelenjavo dodamo čebuli ter vse skupaj med občasnim mešanjem dušimo 10 minut. 

V skledo ubijemo jajca in jih razžvrkljamo z vilicami. Vejice peteršilja oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in grobo sesekljamo. 

Ko izhlapi vsa voda, ki jo je zelenjava med dušenjem izpustila, jo s kuhalnico odrinemo na en del ponve. V ponev vlijemo razžvrkljana jajca. Mešamo in ko jajca zakrknejo, jih zmešamo z zelenjavo. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

Prikaži Več

Podobni članki

Preglej tudi
Close
Back to top button