Recept dneva

Špageti z omako iz feferonov

Ker so naši vrtovi zdaj polni domače paprike, paradižnika in feferonov… ideja za dobro kosilo. Dober tek!

Sestavine

3 kosiFeferon – nepekoč
2 kosaČebula
1 kosČesen
1 ščepecSol
1 kosBučke
2 kosaParadižnik – svež
1 kosPaprika
3 žliceOlje – olivno
150gKoruza – pločevinka
2 žliciParadižnik – mezga
5 žlicVino – belo
1 ščepecPoper
 Origano
250gŠpageti
 Parmezan

Priprava

Feferone operemo in podolžno prerežemo. Odstranimo semenje in zelo na drobno narežemo.

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan česen potrosimo s soljo in stremo.

Bučko operemo in s strgalnikom narežemo na lističe. Paradižnika olupimo in narežemo na kocke, prav tako papriko.

V ponvi segrejemo olje in na njem steklasto prepražimo čebulo. Primešamo narezano zelenjavo, strt česen ter odcejeno koruzo.

Zelenjavno mešanico pražimo 5 minut. Paradižnikovo mezgo skupaj z vinom prilijemo k zelenjavi. Pustimo, da prevre, nato omako začinimo s poprom in s ščepcem origana. Solimo po okusu.

Med tem skuhamo špagete v osoljenem kropu. Odcedimo jih in prelijemo z omako ter potresemo z naribanim parmezanom.

Prikaži Več

Podobni članki

Preglej tudi
Close
Back to top button