Recept dneva

Vloženi feferoni

Zdaj pa je prišla jesen. In bo treba kar hitro pobrati vse, kar nam je dala narava na naših vrtovih. In letos je bila, vsaj ponekod, res dobra letina feferonov. Škoda bi bilo, da se nam posušijo ali segnijejo. Zato…tokrat o tem, kako jih primerno shraniti.

Feferoni imajo sicer močne protibakterijske in protivnetne lastnosti. Ščitijo srce, znižujejo krvni pritisk ter pomagajo pri hujšanju. Torej, še en dar narave, ki ga je vredno izkoristiti.

SESTAVINE:

  • 1 žličko soli
  • 1 l vode
  • 1/2 litra kisa za vlaganje
  • feferoni ( pekoči, nepekoči )
  • ( po želji začimbe; lovor ali česen )
  • 2 žlički sladkorja
  • poper v zrnih

POSTOPEK:

Feferone očistimo in operemo.
Kis, vodo, sol, sladkor in poper zmešamo in pustimo stati nekaj ur.

Kozarce za vlaganje prej temeljito očistimo in stereliziramo, napolnimo jih s feferoni, zalijemo z mešanico in zapremo.
Kuhamo v večjem loncu z vodo, v katerega na krpo naložimo kozarce.
Ko voda zavre, kuhamo še 2 minuti.
Vzamemo iz lonca, zavijemo v prt in ohladimo.

Najbolje jih je pustiti čez noč na sobni temperaturi, zjutraj pa ohlajene zložimo v hladilnik.

resized 1602485304 6431100
Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button