Recept dneva

Marijanina jagodna pita

Kaj je boljše kot jagodna pita? Jagodna pita, ki ne potrebuje peke. 

Vi potrebujete le:

za piškotno dno

– 200 gramov piškotov (LAHKO ALBERT KEKSOV, POLNOZRNATIH, PLAZMA)

– 150 gramov masla

za kremo

– 2 vanilijina pudinga

– 2 žlici kisle smetane

za preliv

– 500 gramov jagod

– preliv za torte

Kako se lotimo dela?

Piškote zmeljemo.
Nad parno kopeljo stopimo maslo. Pazimo, da ne zavre.
Piškote in maslo zmešamo in enakomerno razporedimo po pekaču in dobro potlačimo.
Piškotno dno postavimo v hladilnik. Priporočljivo je za vsaj 4 ure. 

KREMA:
– Pudinga pripravimo po navodilih, le da v 600 ml mleka zmešamo oba. Tako da dobimo precej gosto kremo. Če med kuhanjem nastanejo grudice, puding precedimo.
– Nato primešamo kislo smetano, ki bo dodala malce svežine. 
– Kremo enakomerno razporedimo po piškotnem dnu. 
– Prekrijemo s prozorno folijo, tako, da se po celotni površini dotika kreme, da se ne naredi skorjica. ( Če vas ta ne moti, lahko ta korak izpustite.)

Postavite v hladilnik, da se krema učvrsti. Dlje, tem bolje. A vem, da se vam bodo cedile sline, zato lahko nadaljujete z delom po kakšni uri ali dveh. 

Na kremo nato položite na enakomerne kose narezane jagode.
Vse skupaj prelijte s prelivom za torte, ki ga naredite po navodilih proizvajalca.

In nato, prisežemo tokrat zadnjič, vse skupaj postavite v hladilnik.   

Ko se preliv strdi, pa dober tek. 

Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button