Tehnologija zame

Babice in dedki: postanite popularni

Postani granfluencer je vseslovenski natečaj, ki spodbuja aktivacijo starejših, z nekaj pomoči mladih. 

Kdo so granfluencerji? Spletni influencerji, ki se uvrščajo v generacijo babic in dedkov 60+ in s svojimi objavami na Instagramu pritegnejo pozornost sledilcev. Mlajših in starejših 😊 

franciska1942 1

Turistična destinacija Rogaška Slatina je letošnji promocijski kampanji dodala družbeno koristno noto in kot prva povezala starejšo ciljno skupino s popularno digitalno kulturo. Preko natečaja je namreč iskala granfluencerje (https://www.visit-rogaska-slatina.si/si/granfluencer/) – kul babice in kul dedke, ki želijo postati Instagram vplivneži. 

Prva slovenska destinacija, ki je v promocijo vključila granfluencerje 

Granfluencerji so v tujini popularen in že dobro uveljavljen del spletnih vplivnežev, v Sloveniji pa v ospredje prihajajo šele s to kampanjo. Rogaška Slatina je tako prva slovenska destinacija, ki je v promocijo vključila granfluencerje ter dokazala, da so tudi starejši pomemben del skupnosti in tako kot mladi sposobni delati čudovite fotografije in objave za Instagram. 

Kampanjo, ki temelji na medgeneracijskem povezovanju in aktivaciji starejše populacije, so zasnovali v agenciji April 8 (https://www.april8.si/si/). Zgodbo v ozadju je predstavila direktorica agencije Urša Mivšek Sitar: »Še posebej starejša populacija je bila v zadnjem letu, v času pandemije, pogosto zapostavljena in desocializirana. Zato jim želimo ponuditi nova digitalna znanja, ki jim bodo pomagala, da so vedno v stiku z ljudmi in svetom.« 

Pri tem je ključno vlogo odigrala Simbioza Genesis, socialno podjetje, ki je poskrbelo, da so se granfluencerji v okviru natečaja lahko udeležili brezplačnega spletnega tečaja o Instagramu. Na tečaju so jih mladi iz Simbioze naučili osnov in načel tega družbenega omrežja.

sfd 1

Podpora znanih slovenskih influencerk

Zaradi pozitivne družbene naravnanosti kampanje, so k promociji z veseljem pristopile tudi znane slovenske influencerke in priložnost izkoristile za druženje s svojimi starši oz. starimi starši.  Z objavami na Instagramu vestno obveščajo o kampanji in pozivajo sledilce, da odprejo profil tudi svojim babicam in dedkom, granfluencerjem pa pomagajo s tedenskimi nalogami in nasveti.

Najboljši granfluencer , ki bo v času natečaja s svojimi objavami najbolj navdušil in prepričal, bo nagrajen z VIP oddihom v Rogaški Slatini za dve osebi. Zato spremljajte njihove objave na spletni strani kampanje (https://www.visit-rogaska-slatina.si/si/granfluencer/) in na njihovih Instagram kanalih ter všečkajte objave in jim tako izkažite svojo podporo.   

sd
Prikaži Več
Back to top button