Zanimivosti

Grčija odpira vrata

15. maj bo dan, ko se bo Grčija, če se le kaj res ne zalomi, odprla za turizem. To je potrdil tudi grški premier Kyriakos Mitsotakis: “Še enega izgubljenega poletja si ne moremo privoščiti.”

BeFunky sample 34 1

Lanska turistično sezona je bila za Grčijo katastrofalna. Turizem za državo predstavlja petino bruto domačega proizvoda in zagotavlja petino delovnih mest. Lani so sicer imeli dolgo turistično sezono, a je bilo malo turistov. Tako so mnogi lokali, restavracije in mala podjetja bila zaprta in so že več kot leto dni. Da si lažje predstavljamo, lani je Grčija beležila 7,4 milijona turistov, leto prej pa rekordnih 31,3 milijona.

Mnogi družinski hoteli še vedno ne vedo ali bo letos dovolj povpraševanja. Zato čakajo na prvi odziv turističnih agencij, ki bodo začele s prodajo letalskih kar in paketov. Na kar nekaj otokih bi turizem že bil v pravem razmahu, a za zdaj grški otoki izgledajo kot otoki duhov. Lokali, hoteli so zaprti, plaže prazne.

BeFunky sample 32

In kako v Grčijo?
Od ponedeljka lahko Grčijo sicer brez karantene (a s potrdilom o cepljenju oz. negativnim testom) obiščejo turisti iz Evropske unije, ZDA, Velike Britanije, Srbije, Izraela in Združenih arabskih emiratov, skratka, držav, kjer je precepljenost najvišja.

BeFunky sample 31 1
Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button