Zanimivosti

Mir v Benetkah

Dolgo se je o tem govorilo, zdaj pa je postalo še uradno: Čezoceanske ladje ne bodo več smele vpluti v središče Benetk.

To je zdaj sprejela Italijanska vlada, od zdaj naprej bodo bodo križarke namesto po kanalu Giudecca, ki vodi do Trga sv. Marka, preusmerili v industrijsko pristanišče Marghera. S tem bodo zaščitili zgodovinsko in kulturno dediščino, ki ne pripada samo Italiji, temveč tudi svetu, so zapisali v skupni izjav ministri za okolje, kulturo, turizem in infrastrukturo.

BeFunky sample 51 2

Benetke se sicer soočajo z izjemno krizo, ki je seveda posledica epidemije. Turistov praktično ni. Eden redkih pozitivnih učinkov je le bolj čista voda in mir. Četudi se je že lani govorilo o delfinih v kanalih, kar se je kasneje izkazalo za lažne novice, pa so letos dejansko videli delfina. Dva sta priplavala mimo Markovega trga proti Canalu Grande. Čeprav so delfini v beneški laguni pogosti obiskovalci, pa jih na tako obljudenem obočju kot je Trg svetega Marka res še ni bilo.

BeFunky sample 52 5


Zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa je promet po beneških kanalih močno upadel, tako da so tja priplavale tudi številne ribe, ki jih tam običajno ni. Že ob začetku pandemije lani spomladi so zaradi upada prometa poročali o kristalno čisti vodi pred Benetkami.

BeFunky sample 53 5


Pri nas še vedno vozi katamaran med Portorožom in Benetkami: več si lahko preberete tu (KLIK)

Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button