Zanimivosti

Poletje bo boljše!

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair verjame, da bo poleti vendarle bolje kot je sedaj. Da se bomo odpirali in da bo vendarle možno potovanje po Evropi. In zato prihaja v Zagreb!

zagreb teasergross

V Zagrebu tako odpirajo novo bazo, dve letali pa bosta z zagrebškega letališča imeli 12 letalskih povezav in 36 tedenskih poletov v osmih državah. 

Julija bo Ryanair Zagreb povezal z Brusljem in Milanom, septembra s Parizom, Londonom, Rimom, Göteborgom, Oslom, Podgorico, Frankfurtom, Dortmundom, Karlsruhejem in Memimgemom.

Ryanair je na hrvaškem letalskem trgu od leta 2006 in je že večkrat izkazal interes, da bi vzpostavil redne letalske linije z Zagrebom, a je uprava zagrebškega letališča doslej zavračala nizkocenovne letalske prevoznike. Do dogovora je prišlo potem, ko je uprava letališča letalskim družbam decembra lani ponudila možnost dodatnih popustov pri nadomestilih za potniške storitve glede na krepitev prometa v določenem obdobju. Na Hrvaškem pričakujejo, da bodo na ta način v Zagrebu morda pridobili še kakšnega izmed znanih nizkocenovnih prevoznikov.

00161da8 500

Poleti vendarle boljši časi za letalstvo
Ryanair pričakuje precejšnje okrevanje letalskega prometa do konca poznega poletja. Rešitev vidi v cepljenju proti covidu-19. O pričakovanjih družbe je na novinarski konferenci spregovoril prvi mož največjega nizkocenovnega letalskega prevoznika v Evropi Michael O’Leary. Prepričan je, da bo lahko Velika Britanija po uspešni kampanji cepljenja kmalu znova vzpostavila letalske povezave z Evropo.

Tako je Ryanair za poletje napovedal okoli 2300 poletov tedensko. Leteti namerava na 480 linijah, med njimi je 26 novih, vključno s tistima med Londonom ter grškima otokoma Santorini in Zakintos. Da bi spodbudil rezervacije, je Ryanair potnikom omogočil brezplačne spremembe potovalnih načrtov. Hkrati pa je O’Leary dejal, da bodo morda morali potniki na Ryanairovih poletih do leta 2022 nositi maske.

lauda 1

Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button