Nostalgija

Slanikova pojedina

Prvo Slanikovo pojedino so pripravili leta že 1908, na pepelnično sredo seveda, v ljubljanskem hotelu Union.

Slanikova pojedina je kulinarični presežek za vse ljubitelje postnih jedi – ribjih, sladkovodnih in drugih, hkrati pa je razstavni prostor kulinaričnih presežkov na pladnjih. Na Slanikovi pojedini so, pepelnični sredi primerno, razstavljene jedi narejene iz rib, rakov, glavonožcev, školjk. In vedno sodelujejo najboljši kuharski mojstri.

994628
Slanikovo pojedino so takole leta 1967 prvič pripravili tudi v hotelu Turist. Slanikovo pojedino je pripravil šef kuhinje Pero Velkavrh, v posebni sobi pa je svoje koktajle mešal barman Edo Kavšek. (Foto: Marjan Ciglič/hrani fototeka Muzeja novejše zgodovine Slovenije)
569e12f54d19c

Prikaži Več

Podobni članki

Preglej tudi
Close
Back to top button