Upokojitev v stilu

Brezplačna vožnja na volišča

V nedeljo bodo stanovalce iz domov za starejše na volišča peljali taksisti

Ker je bilo stanovalcem v domovih za starejše onemogočeno glasovanje v domovih in s tem opravljanje osnovne demokratične pravice, so se v Sindikatu taksistov, ki deluje pod okriljem Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ), odločili, da priskočijo na pomoč. Starejšim bodo pomagali tako, da jih bodo v nedeljo iz domov za starejše občane brezplačno vozili na volišča.

IMG 0591 1

“Naša najbolj ranljiva družbena skupina ostaja neslišana in spregledana, kot da so popolnoma nepomemben del družbe, in ne ljudje, ki so s trdim delom v preteklosti tlakovali našo sedanjost,” so ostri v Sindikatu taksistov, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Prebivalci in prebivalke domov za prevoz lahko pokličete na naslednje številke:

Ljubljana: 080 11 90 ali 040 600 825

Maribor: 070 730 132

Koper: 031 569 042

Celje: 070 500 600

Novo mesto: 041 620 103

Nova Gorica: 070 222 777

Bled: 051 789 450

IMG 0592
Pobudi taksistov so pridružili tudi drugi prostovoljci, tako so prevoze starostnikom v Topolšici na primer ponudili tudi gasilci.

Na prijazno gesto in samoorganiziranost prostovoljcev se je odzvala tudi predsednica Slovenske filantropije Anica Mikuš Kos, ki je na uradni Facebook strani Slovenske filantropije zapisala zahvalo taksistom in taksistkam prostovoljcem/prostovoljkam:

»Drage gospe in dragi gospodje, ki ste ponudili svojo pomoč starejšim osebam, da bi lahko izrazile svojo voljo ob referendumu: rada bi se vam zahvalila in izrazila spoštovanje za vašo plemenito odločitev. Globoko se me je dotaknila. Veste, ne gre le za pomoč osebam, ki jih boste prevažali. Gre za sporočilo: še so ljudje, ki jim je mar, ki so pripravljeni nekaj narediti za druge in za skupnost. In takšna sporočila in dejanja ohranjajo upanje in optimizem. To ni samo moje videnje, mnogi so mi podobno govorili ali zapisali ob vaši ponudbi. Želim vam vse dobro, Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije.

izjava slo filan
Prikaži Več

Podobni članki

Back to top button