Upokojitev v stilu

5 idej za izlet z vnuki

V toplejših dneh ni lepšega, kot za trenutek ustaviti čas in odpotovati na potep ter spoznavati nove kraje in zanimivosti. Če boste za pot izbrali vlak, bo izlet nekaj posebnega, enkratnega in gotovo nepozabnega. Z vlakom se boste izognili  gnečam na cestah in že na poti čas izkoristili za druženje s prijatelji ter znanci. Hkrati pa boste veliko prispevali tudi k varovanju okolja, saj je vlak najbolj trajnosten in okolju prijazen način prevoza. 

f7c919eda7a4cb1279ce vlak


Predstavljamo nekaj predlogov za poletne izlete z vlakom in doživetja v bližini železniških postaj. Če se boste Sloveniji potepali ob  delavnikih, priporočamo, da izberete vlake, ki vozijo  izven prometnih konic, torej med 8. in 13. uro ter po 17. uri.

Obiščite Vodni park Bohinj

Le 5 minut sprehoda od železniške postaje Bohinjska Bistrica lahko obiščete kopanje v Vodnem parku Bohinj.  Če radi kolesarite, se lahko s postaje Bohinjska Bistrica zapeljete po lepo urejeni kolesarski poti. Pot s kolesom od železniške postaje do jezera Bohinj traja približno 20 minut.

Aquapark Wellness Bohinj 2

V Pivko v vojaški muzej in na simulator letenja

Obiščite muzejsko in doživljajsko središče v Pivki, ki je nastalo na območju starih italijanskih vojašnic in je bogato z vojaško in zgodovinsko dediščino tega območja. Preizkusite se lahko tudi na simulatorju letenja z letalom MiG-21 ali simulatorjem Spitfire IX in doživite prepričljivo izkušnjo letenja z vojaškima letaloma. Vlak vas pripelje do železniške postaje Pivka, od koder po manj kot 10 minutnem sproščenem sprehodu pridete do Parka vojaške zgodovine.

pvz promo foto druz sept 2020 86 1

Na kremno rezino in na sprehod ob Blejskem jezeru

Priljubljena izletniška točka je tudi Bled. V turisticni sezoni je znano, da je na Bledu težko dobiti parkirišče za avto, zato je še toliko boljša rešitev pot z vlakom. Železniška postaja Bled Jezero je v neposredni bližini jezera in je tudi po videzu zelo pravljična. Tukaj so celo snemali reklamo za znano čokolado v vijoličnem ovitku. Spiti kavo v kavarni na vogalu te stavbe ima tudi poseben čar. Do obale jezera in številnih kavarn ob jezeru vas potem loči le okoli 5 minut hoda.

Original Bled Cream Cake with a view 01 Foto BD 08 15

Z vlakom v Terme Laško 

Če vas mika kopanje v Termah Laško, izstopite na železniški postaji Laško, od tam pa vas čaka okoli 5-minutni sprehod do bazenov.

sestavi svojo poletno pravljico lasko 1600x750

V vodni park Radlje ob Dravi

V poletnih dneh si popestrite potep po Koroškem, med Mariborom in Prevaljami, tudi s kolesarjenjem. V teh mesecih vlaki na tej progi ponujajo več prostora za kolesa. Z vlakom izstopite na železniški postaji Vuhred, od koder vas čaka dobre pol ure kolesarjenja do Radelj ob Dravi, kjer vas čaka naravno kopališče, ki se ponaša z laskavim nazivom prvega in tudi edinega biološkega bazena v Sloveniji, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. Vabi vas tudi neokrnjena okolica reke Drave, ki vse poletje ponuja užitke ob tem zelenem biseru.

vodni park radlje ob dravi 660x350 1

Po slovenskih tirih se lahko zapeljete tudi z novimi sodobnimi vlaki švicarskega proizvajalca Stadler. V letošnjem letu bo na naših tirih skupno 52 novih potniških vlakov. Od tega bo 21 enopodnih električnih vlakov Flirt, 10 dvopodnih (dvonadstropnih) električnih vlakov Kiss ter 21 enopodnih dizelskih vlakov Flirt. Odobren je tudi že nakup dodatnih 20 novih potniških garnitur, ki bodo na naših tirih predvidoma do leta 2025.

Prikaži Več

Podobni članki

Preglej tudi
Close
Back to top button